Företag

En erfaren aktör och en ungdomlig innovatör.

Hella Lighting Finland Oy är en av Nordens ledande tillverkare av belysningsprodukter till fordonsindustrin. Företaget grundades redan 1955 under namnet Talmu. Sedan 1983 har vi varit en del av Hella Kg Hueck & Co och i och med detta togs namnet Talmu i bruk som varumärke.

Vi har en gedigen erfarenhet inom branschen. Sedan 1960-talet har vi tillverkat optiska plastprodukter och varningstrianglar och vi har verkat som originaltillverkare (OEM) sedan 1970-talet. Hella Lighting Finlands verksamhet är certifierad enligt ISO 14001, ISO 9000 och TS 16949. Vi har gått från ett litet familjeföretag till en internationell leverantör av elektronikprodukter och innerbelysning.

Tack vare oss har våra kunder en heltäckande leverantör. Våra kunder hittar formgivning, utvecklingsarbete, miljötestning, ljuslaboratorium och produktion under samma tak.

På detta sätt kan vi tillgodose kundernas önskemål och behov från idé till en färdig och fungerande produkt.

Vi fäster särskild vikt vid kvaliteten. Vår kvalitetsavdelning övervakar hela produktionskedjan, från formgivning till produktion och logistik. Med hjälp av regelbundna tester som utförs av våra laboratorieingenjörer kan vi garantera att miljömässiga och tekniska krav uppfylls. Vi nöjer oss inte bara med de värden som lagen förutsätter, utan tillgodoser även kundernas individuella krav och förväntningar.

Vi har ett tätt samarbete med våra kunder inom fordonsindustrin och utnyttjar global kompetens inom Hellas nätverk.